XERRADA

Aquesta setmana hem conegut els bolets a la cuina. Per una banda, la Gina va portar una llibre de receptes de cuina de bolets i, per un altra banda, els nens i nenes de P5 ens van venir a explicar com havíen fet la crema de bolets que van cuinar per a la Castanyada. Ho van fer molt bé!.

 IMG 0425

Avui hem fet una excursió pel nostre barri, i hem visitat la majòria de cases dels nostres companys i companyes. Per parelles portàvem un mapa del barri i anavem seguint i guiant als companys i companyes.

Ha fet un dia molt bó i hem gaudit molt de l'experiència. Hem aprofitat la sortida per fer un munt de fotos de tot allò que ens trobàvem. Aquí acabem el nostre projecte que tant hem gaudit. Cliqueu aquí per veure més fotos de la sortida.

 

web

Aquests darrers dies hem estat investigant els bolets que van arribar a l'escola amb la lupa binocular i hem descobert textures i formes sorprenents. Ens estem convertint en experts boletaires i és per això que avui a la tarda hem anat a explicar moltes coses als nens i nenes de P5 que també estan estudiant els bolets.

 

Cliqueu aquí per veure les fotos.

 

Us deixem també la cançò que està sonant aquests dies de música de timbre i que hem cantat a classe!.

Sóc un bolet

IMG 0362

Avui alguns nens i nenes de la classe ens han portat més bolets i hem estat parlant sobre les seves formes i colors. A més a més hem vist de prop un pet de llop!!.

Hem tocat i olorat el cep i hem vist els colors del camagroc. L'Emma ens ha parlat sobre el rovelló, i ens ha explicat que hi ha de dos tipus: el pinater i l'esclatasangs. També ens ha parlat de la mare rovellonera, un paràsit que apareix en aquest tipus de bolets. Per últim, ens ha donat un consell per a aquells que esdivinguin caçadors de bolets, hem de portar un cistell per així deixar que les espores caiguin i facin crèixer nous bolets.

A la tarda hem parlat sobre la manera correcta d'agafar els bolets, sobre les parts dels bolets, hem conegut els noms dels principals bolets comestibles i no comestibles, hem recordat la importància de no agafar un bolet que no coneguem i hem aprofitat per fer un resum de tota la informació que fins ara ens ha anat arribant.

Cliqueu aquí per veure més fotos!

El dilluns a l'hora de jardineria els nens i nenes de segon van fer una nova troballa de bolets!. Els vam posar a la taula d'experimentació i vam aprofitar per parlar de tot allò que havien buscat o preguntat a casa.

 

IMG 0209

Maca ens va parlar dels bolets verinosos i dels no verinosos, i ens va portar un llibre molt interessant on apareixen tots tipus de bolets.

 maca 

 

L'Eric també ens va parlar de quatre bolets que solem trobar a Catalunya, l'ou de raig, el rosinyol, el cep i l'amanita muscaria, aquest últim molt verinòs.

Per la seva part, Maria ens va explicar un experiment que va fer a casa i que li va permetre veure les espores del bolet, ara sabem que les espores són necessaries per fer crèixer nous bolets i les podem trobar de molts colors.

Per últim, la Philo ens va portar molta informació sobre els tipus de bolets, sobre el què hem de fer si trobem un bolet que no coneixem, què et pot passar si menges un bolet tòxic i moltes coses més.

 

Us deixem amb aquesta dita d'octubre:

"L'octubre mullat, assolellat i fred fa sortir el bolet".