Urna  Escons Parlament

 Els alumnes de 6è ens hem informat sobre el que són unes eleccions i en concret hem seguit el procés electoral de les "ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA" del dia 27 de setembre del 2015.

Hem tractat de conèixer com funcionen les eleccions i com està establert el circuit de representació ciutadana. Hem seguit el funcionament de la campanya electoral, el procés electoral i els resultats. A partir d'aquí hem fet l'anàlisi de la situació i hem donat les nostres opinions sobre els resultats.

DSC00067 

DSC00054

DSC00058  DSC00060

DSC00065

En aquestes eleccions s'han presentat els següents partits o coalicions: Junts pel Sí, C's, Catalunya sí que es pot, PSC, PP, cup i unió. Ha guanyat la coalició "Junts pel Sí", però no ha aconseguit la majoria absoluta, ja que ha obtingut 62 escons i en precisa 68, per tant necessitarà el recolzament d'un altre partit, potser "la cup"?. El següent més votat és el partit de "Ciutadans" que ha obtingut 25 diputats.

Unai Velasco, Victor Prieto, Daniel Luque i Guillem Varela.

 

Escons al Parlament 2015

El resultat de les eleccions crea incertesa ja que els partits independentistes han tingut majoria en escons però no en vots. Val a dir que no era un plebiscit, tot i que la lectura era aquesta. Per ser-ho calia un referèndum però no es va poder fer.

Dani Belmonte, Gerard Sayos, Tatiana Marín i Eric Eslava.