IMG 1112

A cicle superior hem començat uns tallers  sobre prevenció i intervenció davant la violència masclista organitzat pel Departament d'Ensenyament.

Al llarg de quatre sessions  tractarem temes com la construcció social del gènere i parlarem de feminisme, de com es construeix el gènere, dels estereotips i dels rols de gènere presents a la nostra societat, reflexionant sobre les seves limitacions i oferint models alternatius. Per últim, es treballaran les relacions afectives i sexuals saludables i aprendrem a identificar i expressar situacions sexistes desagradables.

En aquesta primera sessió hem parlat sobre el paper de la dona al llarg del temps i hem reflexionat sobre la situació actual. Hem conegut també a grans dones catalanes que van posar el seu granet de sorra per la lluita per la igualtat: Frederica Montseny, la primera dona ministra d'Espanya; l'escriptora Montserrat Roig; la pedagoga Caterina Albert i Paradís; i per últim, l'escriptora i dramaturga, Maria Aurelia Campany.

La propera sessió la dedicarem a parlar sobre temes de gènere.

Aquesta formació també inclou tallers per a les famílies, que es realitzaran els dimarts 3 i 10 de desembre de 16.45 a 18.45h.

escacs

Avui hem fet la segona sessió d'Escacs a l'aula i hem après moltes coses, cada vegada ens agrada més practicar i jugar. El Pere ens ha mostrat aquest vídeo amb el que hem reflexionat sobre els valors del joc d'escacs. Gaudiu!.

 

VIDEO

IMG 1292

Aquesta setmana hem començat a fer escacs a l'aula. Al llarg del primer trimestre el Pere ens donarà eines per millorar la nostra tècnica en els escacs.

IMG 1286

Els escacs es van inventar a l'antic Egipte i d'allà va anar agafant influències d'altres països, i tot gràcies als comerciants que viatjaven d'un lloc a un altre, fins arribar a com el coneixem ara. Així, la peça del cavall, a l´Índia era un elefant.

 

També va arribar a terres valencianes, i va ser allà on va nèixer, fa uns 500 anys, la peça de la dama. Es tracta d'un joc universal, creat per molta gent de diferents llocs del món, cosa que el fa més especial si cap.

IMG 1284

A cinquè hem començat el curs molt ilusionats i ilusionades. Tant és així que hem encetat un projecte amb tints històrics. De moment, hem portat objectes antics i hem estat parlant-ne. Han sorgit moltes qüestions i anècdotes interessants. Us anirem informant!.

 Cliqueu per veure les fotos!.

El passat divendres 1 de febrer, els alumnes de 5è de l' escola Arc Iris, vam anar d’excursió al Centre Municipal d’Escalada, Climbat (La Foixarda).

Durant tot el matí, vam gaudir de moltes activitats relacionades amb l’escalada: consciència del propi cos, equilibri, força... un munt de racons molt divertits!

Els nostres monitors eren escaladors/es  professionals, i ens van acompanyar i aconsellar durant tota la jornada.

A més a més, vam tenir uns instants per fer de presentadors/es i reporters/es de la nostra experiència. perquè els nostres amics del programa CATACRAK ens van gravar. Va ser molt emocionat.

ESCALADA15

MÉS FOTOS AQUÍ