DSC03526

 

Avui hem anat, juntament amb els nens i nenes de tercer, al Caixaforum a visitar l'exposició de fotografia Càmera i Ciutat, activitat organitzada per l'àrea d'educació visual i plàstica.

Ens ha encantat l'exposició ja que hem vist reflectida la societat de Barcelona des de principis del segle XX fins als anys 50 i ho hem enllaçat amb molts dels temes del projecte Museu d'Història Contemporània que vam fer al primer trimestre. 

L'exposició ens ha fet entendre la importància que té la perspectiva i l'enfocament de la càmera per als fotògrafs/es. Càmera i ciutat ens ha mostrat les diferents mirades fotogràfiques d'una ciutat, que com moltes altres, van viure molts canvis socials, econòmics i polítics al llarg del segle.

També hem fet un taller de composició fotogràfica on hem deixat volar la nostra imaginació. Per acabar, ens hem trobat amb els nens i nenes de tercer i hem aprofitat l'estona de l'autocar per explicar-nos les nostres impressions sobre l'exposició.

Cliqueu en aquest enllaç per veure les fotos.

web

Avui hem anat a visitar la Cabina de Control Atmosfèric del Parc de la Vall d'Hebron.

Així, hem conegut la problemàtica actual sobre la qualitat de l'aire i la importància del seu control, hem aprés quins són els diferents tipus de contaminants i les seves característiques així com les principals fonts d'orige (vehicles, pols, fàbriques, partícules de rodes  de cotxe, centrals elèctriques etc..) i, per últim, hem visitat l'estació per conèixer els diferents aparells de mesura de contaminants.

 Aquí trobareu més fotos

A català hem estat treballant la carta.

En aquesta ocasió havíem de fer algunes recomanacions a les nostres famílies per a estalviar energia.

Trobeu aquí una mostra:

 

Barcelona, 30 d’Octubre del 2019.

Estimada família Martínez i Trabalon,

Us escrivim per donar-vos unes recomanacions sobre com estalviar energia.

Nosaltres gastem molta energia utilitzant l’ascensor, així que us recomanem millor pujar i baixar per les escales, farem esport i ajudarem al planeta.

A casa, sovint tenim moltes hores la televisió encesa, per això us recomanem llegir llibres, dibuixar, etc… i així estalviarem energia i gaudiríem dels hobbies.

A nosaltres ens costa reciclar i per això cal evitar consumir innecessàriament i separar els residus.

Hem de tenir en compte que quan sortim de casa o de una habitació cal tancar els llums i utilitzar més la llum natural (del sol) estalviarem energia , però també diners. Tots sortirem guanyant.

Actualment sempre estem carregant el mòbil amb el carregador elèctric, per això us recomanem fer-lo amb un carregador solar.

Dutxant- nos gastem molta aigua, per això mentre un ensabona s’ha de tancar la dutxa, si ho fem així estalviarem per més de 20 litres/1 minut.

Quan anem amb cotxe o amb moto estem contaminant el medi ambient, per això us recomanem anar caminant o amb transport públic que és molt millor.

Quan hem d’assecar la roba, caldria que utilitzéssim l'estenedor en comptes de l'assecadora.

Ens agradaria que féssim entre tots un eficient de l’energia.

Una abraçada.

Greta i Carla.

 

Podeu veure la resta de cartes en aquest enllaç!!.

Sense títol

Last week, we went to Drassanes on metro to talk about Cristopher Columbus, we went with children in primary five and six of Escola Arc Iris

We learned  mostly about Cristopher Columbus, about his journeys, about the suffering of the indigenous people, and also about spices and cocoa. We did the following activities: listening to the story of Columbus, visiting the monument in Drassanes, ssmelling spices and pointing out and saying out loud names of spices. 

We also did another activity where everybody except the people that didn’t want to could try some plain cocoa. The tour “guides” said that if you mixed: cocoa & sugar it would transform in to dark chocolate and they gave us a piece of milk chocolate. 

Last but not least we went to a dried fruits shop and we saw loads of types of fruit.

 

By Pau Blair McLaren (Year 5).

Avui ha estat l'últim dia amb el Pere per apendre a jugar a escacs. Hem gaudit moltíssim. Ara ens queda practicar i practicar. Ens vegem a la trobada d'escacs del juny!.

Aquí teniu un rap molt divertit que mostra els errors que no hem de fer al principi d'una partida. És molt divertit!

Cliqueu aquí!